Spataderen zijn verwijde aderen in de benen die de normale terugstroom van het bloed naar het hart verstoren. In een gezonde situatie reguleren kleppen in de aderen de bloedstroom zodanig dat het bloed niet weer naar beneden stroomt. Bij spataderen sluiten deze aderkleppen onvoldoende, waardoor het bloed gedeeltelijk in de benen terugzakt. Het gevolg hiervan is dat de aderen uitzetten en als spataderen in de huid zichtbaar worden door de druk van het bloed.

We krijgen vaak vrouwen op de praktijk die last hebben van spataderen. Naast Hijama zijn spataderen ook te behandelen door het volgende te doen:

1. Smeer de spataderen in met bio Appelazijn. Doe dit dagelijks. Bio appelazijn kun je vinden in bijvoorbeeld de Ekoplaza. Daarna trek je medische kousen aan, deze kun je van je huisarts krijgen.

2. Koop Mosterdzaden (te vinden in natuurwinkels, bijvoorbeeld de tuinen of Ekoplaza) maal deze dan zelf thuis. Doe 2 eetlepels hiervan in 6 liter warm water(zo warm mogelijk) en maak er een voetenbad van. Dit zorgt ervoor dat het bloed beter gaat stromen in heel het lichaam en de conditie van de aderen worden verbeterd. Dit dien je dagelijks te doen. Deze methode heeft tijd nodig dus verlies niet snel de hoop.

3. Nuttig elke dag voedingsmiddelen die de wanden van de aderen helpen te versterken. Denk daarbij aan extra verge olijfolie, pure honing gemengd met lauw water, biologische blauwe rozijnen, bio appelazijn (gemengd met water), gember thee, rozemarijn thee en dadels.

4. Veel bewegen.

Mensen die een staand beroep uitoefenen zoals leerkrachten, winkel en horecapersoneel en kappers, hebben een hoger risico om spataderen te ontwikkelen. Daarom is het enorm belangrijk om veel te bewegen en verricht oefeningen waarbij je je benen goed strekt en weer intrekt. Dit zorgt voor een goede bloedcirculatie en werkt preventief tegen spataderen.

Hou al deze punten vol, verricht ze dagelijks en heb geduld. In sha Allah zul je naar een paar maanden effect hebben.

Hijama Sara

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.