Amuletten (Ta’weez), Boze Oog, Handje van Fatima & Islam

Broeders, zusters; wees voorzichtig. Neem geen amuletten aan; verricht Ruqiyah over jezelf, en als je dat niet kan, moet je een persoon vinden met de juiste Islamitische Aqiedah (geloofsleer) en zorg dat het een betrouwbaar persoon is.

Van een Raqi (iemand die Ruqia verricht (Genezing middels Koran/Sunnah)):

“Na uren Ruqyah  te hebben gedaan, vonden we bij de zuster een amulet die ze van de “Lokale Islamitische organisaties” hadden gekregen. Ze mocht het nooit openen.Nu weten we dus waarom; het heeft geen verdere uitleg nodig. (In de amulet zie je voodoo-elementen (zwarte magie / sihr)).”

sihr op blaadje

Sihr op blaadje dat in een amulet zat verstopt?…

Een amulet kan jou niet beschermen: op geen enkele manier, alleen Allah (Verheven is Hij) is in staat om dat te doen. Je moet niet geloven in zulke dingen. Wat betreft het dragen van amuletten; het dragen ervan is ten strengste verboden in de islam, omdat het tot shirk (afgoderij) leidt. Er is geen grotere zonde die de zoon van Adam begaat die groter is dan shirk. Allah zegt in de Qor’aan:

“Voorwaar, Allah vergeeft niet dat aan Hem deelgenoten toegekend worden, maar Hij vergeeft daarnaast alles, aan wie Hij wil” (Vertaling van Soerat An nisa, aya 48.) “Voorwaar, hij die deelgenoten aan Allah toekent: Allah heeft hem waarlijk het Paradijs verboden. En zijn bestemming zal de Hel zijn. En voor de onrechtvaardigen zijn er geen helpers” (Soerat Al maidah, aya 72.)

Over het gebruik van amuletten is overgeleverd door Ibn ‘Aamier Al Djohanie dat de boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei:”….Wie een amulet draagt heeft shirk begaan” (Ahmed nr 16781.) En Allah en Zijn boodschapper weten het beste.

Uitspraak van de profeet (vrede zij met hem) : Waarlijk, arroeqaa, amuletten en at-Tiwalah behoren tot shirk ( ahmed, aboe dawoed)! “Voorwaar, hij die deelgenoten aan Allah toekent: Allah heeft hem waarlijk het Paradijs verboden. En zijn bestemming zal de Hel zijn. En voor de onrechtvaardigen zijn er geen helpers” (Soerat Al maidah, aya 72.)

 

Interesante links over amuletten: 

Handje van Fatima, Gamsa wa Khamis, Handje van Maryam:

De hand van Mirjam

Overal om ons heen komen we dit omstreden symbool tegen; de ene draagt het om zijn nek en de ander maakt een ‘gamsa’-cupcake.

Maar wat is het nou precies?

De Khamsa komt voort van het jodendom waar het ‘de hand van Mirjam’ wordt genoemd, waarna de joden in Marokko het in de cultuur hebben gebracht.

In het jodendom staat het symbool ter bescherming tegen het boze oog dat fundamenten bevat van ‘Kabbalah’, oftewel joods magie.

De vijf staat voor de vijfde letter van het Hebreeuwse alfabet “hey” wat Adonai betekent, één van de twaalf joodse namen voor God. Ook staat de vijf voor de vijfhoekige ster pentagram, ook wel de ster van Solomon genoemd, dat eveneens vaak voorkomt in zwarte magie.

Genoeg theorie!

Natuurlijk zullen veel mensen weer zeggen dat de intentie het belangrijkste is bij het dragen ervan. De intentie is enkel van belang bij de goede daden, niet bij shirk, sihr en bida’a.

Sticht geen onheil in het dragen van geïnfiltreerde afgoderij en manifesteer jezelf als vrome moslim.

Want als de intentie alleen hetgeen is dat telt; waarom draag je dan geen kruis?

Nee, je bent een zuivere moslim in sha Allah.

hamsa-enamels

Handje van Fatima in de Beverwijkse Bazaar.

Handje van Fatima in de Beverwijkse Bazaar.

Het oog Overal om ons heen komen we dit omstreden symbool tegen; de ene hangt het op in de auto en de ander heeft een ketting ervan. Maar wat is het nou precies? Het “alziende” oog refereert zowel naar de “Zonnegod” Ra als de Valse Messiah, oftewel de Dajjal. Het wordt veelal gebruikt in de joodse magie Kabalah en vertaalt zich naar shirk en kufr. Als je jezelf afvraagt hoe het toch komt dat vele Marokkaanse moslims vandaag de dag dit symbool dragen, dan wil ik je verzoeken om de invloed van de Marokkaanse joden door de eeuwen heen te onderzoeken. Nee lieve broer, dierbare zus, zoals we geen kruis dragen en onze huizen ermee sieren, dienen we geen joodse shirk te dragen of onze kinderen ermee te versieren. Wat blijft er nog van jouw aqiedah over?

——–

Koranverzen ophangen aan de muren
http://www.rkempo.nl/forums/koran-soenah/1818-waarschuwing-hand-van-fatima-kettingen-hamsa-haraam.html
http://www.daralilm.nl/het-boze-oog
http://www.islamkennis.nl/aqiedah-geloofsleer-vragen/53-tawhied-en-shirk-eenheid-en-afgoderij/478-het-oordeel-over-het-handje-van-fatima
http://www.luckymojo.com/hamsahand.html

Handje van fatima
Oog turkije

Steekwoorden: amulet amuletten islam islaam islamitisch islamitische haram halal makrooh sihr si7r voodoo vodoo zwarte magie shur shoor s7oor bescherming lejaab le3jaab le3aab bijgeloofprullenbak verbranden satan bijgeloof shirk shihr kruiden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.