Kohl (Antimoon, Ithmid, Eye Liner)

Kohlithmid

 

Het gebruik van Al-Ithmid is aanbevelenswaardig en een Sunnah van ons geliefde profeet (salla Allahoe ‘alayhi wassalam)

Ibn Abaas overleverd aan de profeet dat de profeet zei: 

Maak jullie ogen zwart met Al-Itmid, het maakt het oog sterk (geeft het licht) en laat het haar van de (wimpers) beter groeien.
Ibn Abaas zegt: En men beweerde dat de profeet elke nacht zijn ogen zwart maakte(met Al-ithmid), drie aan deze kant en drie aan de ander. Overgeleverd door Al-Tirmidhi en anderen.

En hij-salla Allaahoe ‘alayhi wassalam-zei:

Het beste waarmee jullie je ogen ”op kunnen maken” is Al-Ithmid, het maakt namelijk het oog sterk (geeft het licht) en laat de wimpers groeien.
Overgeleveverd door Al-Tirmidhi en anderen.

DIRECT NAAR: Kohl Ithmid kopen

Wat is Al-Ithmid (of Ithmid?)
Ibn Hajar zegt: ” Al-Ithmid is een welbekende zwarte steensoort, die wend naar het rode. Deze steen bevind zich (voornamelijk) in Al-Hidjaaz, en het beste soort ervan komt van Asfahaan. De overleveringen duiden op aanbeveling van de profeet om de ogen mee zwart te maken, en dat geldt voor zowel de mannen alsook voor de vrouwen ”.

Kohl, Ithmid.
PS: We zullen in dit artikel een onderscheid maken tussen ‘kohl’ en ‘ithmid’.  Onder kohl verstaan we alle soorten oogschaduw, terwijl we het hebben over de pure (sunnah) kohl hebben wanneer we het hebben over ‘ithmid’.
Ithmid versterkt de oogzenuw, houdt het oog gezond, geeft een beter zicht, laat de wimpers groeien, laat het hart ervan houden en maakt het oog in het algemeen mooi. Dit geldt enkel voor kohl gemaakt met ithmid of in het Nederlands ‘antimonium’. Tegenwoordig bevatten niet alle kohl ithmid (sunnah kohl-elementen). Onze profeet (vrede zij met hem) heeft ons dus specifiek aanbevolen om kohl gemaakt met antimonium te gebruiken omdat die veel effectiever is. Sommige moderne kohl bevatten chemische toevoegingen of teveel andere metalen die het hele voordeel van het gebruik van kohl teniet doet. Het ergste van alles is nog dat veel hedendaagse ‘kohl’ lood bevat! Lood kan zeer giftig zijn… Daarom is het best om pure, natuurlijke kohl (dus ithmid) te zoeken. 

Volgens de soennah van de Profeet moet je kohl in een oneven aantal keren voor je oog smeren. Dit houdt in dat het drie maal voor elk oog is. Dit werd onder andere overgeleverd door Abu Dawud en Imam Ahmed en nog andere overleveraars. Je kan het ook drie maal voor het rechteroog en 2 maal voor het linkeroog insmeren.

Voordelen pure Ithmid:

  • Het versterkt de oogzenuw.
  • Houdt het oog gezond.
  • Geeft een beter zicht.
  • Beschermd tegen de felle zon.
  • Versterkt de wimpers en laat het groeien.
  • Maakt de ogen mooi.

Eigenschappen pure Ithmid:

  • Het is donkergrijs/net geen zwart
  • Het prikt in de ogen (in het begin)
  • Het heeft een anti-bacteriële/virus werking (vandaar het prikken)

Ithmid is extra goed voor de ogen voordat je slaapt. Omdat je de ogen tijdens je slaapt niet veel beweegt, heeft de kohl de tijd om zich in te werken.

Ithmidpoeder

Gebruikersaanwijzingen:
Kohl dien je met je (schone) vingers of onze applicatiestokje te gebruiken. Douw je vinger of het stokje een aantal keer in het kohlflesje of potje. Breng de kohl vervolgens aan op je oogleden. Wie puur ithmid gebruikt, zal moeten wennen aan het effect ervan; vooral in het begin kan het pijn doen, maar snel daarna zal men verbetering zien. De ogen zullen glinsteren, je zicht zal verbeteren en voelt je dus beter. Overtollige ithmid zal zich aan de binnenkant van de oog ophopen; deze kun je makkelijk verwijderen. Échte kohl (ithmid) is niet zwart; het is meer donkergrijs.

Ithmid blijft lang zitten. Op zich hoef je het dus niet iedere dag aan te brengen. Het lijkt erop dat Ithmid vrij watervast is, maar niet tegen speeksel kan. Als je je van ithmid wilt ontdoen, kun je dus het beste je speeksel gebruiken. Onnatuurlijke kohl kent haar eigen (afwijkende) eigenschappen.

Waarschuwingen:
Hedendaags bevatten veel kohl-producten lood. Een aantal gezondheidsinstanties waarschuwen de burgers hierdoor om geen kohl meer te gebruiken. De afgelopen jaren heeft de VWA wat onderzoeken verricht onder mascara’s en eyeliners: Een groot deel van de gecontroleerde mascara’s en eyeliners bevat kankerverwekkende nitrosaminen. De Voedsel en Waren Autoriteit vond de stoffen in negentien van de 103 onderzochte mascara’s en eyeliners.

We raden kohlgebruik af voor kinderen! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zit in veel soorten ‘kohl’ lood. Lood kan giftig zijn bij veel gebruik; vooral bij kinderen moet je dus oppassen. Voor zwangere vrouwen geldt hetzelfde; het is mogelijk dat het kindje in de baarmoeder eveneens teveel lood in zijn bloed krijgt wanneer men slechte kohl gebruikt.

Veel vrouwen denken dat de oogpotlood een kohl is; dit is een misvatting.

Een antwoord op de loodwaarschuwingen:
Een andere visie is van mening dat de aanwezigheid van lood in kohl overdreven is. Het zou niet gevaarlijk zijn bij normaal gebruik. Er wordt gezegd dat pure Ithmid voor 100%  uit loodsulfaat bestaat.

Lenzen: wanneer men contactlenzen draagt, moet men de kohl als eerste toepassen.

Kohl testen op lood:
Wij zijn van mening dat men kohl alleen kan testen op lood via een laboratorisch onderzoek. Er zijn mensen die menen dat men erachter kan komen of je kohl lood bevat, door een beetje kohl op water te strooien. Wanneer het zinkt, bevat het een relatief grote hoeveelheid; wij geloven echter niet dat deze test werkt.

Doe a.u.b. kohl op met de intentie om de Sunnah van onze Profeet Mohammed (salla Allahu 3alayhi wa sallam) te volgen.

Allah (de Verhevene)  heeft ons opgedragen de profeet te volgen, en heeft zijn navolging als het ware als een weegschaal gezet tussen de liefde voor Allah en zijn navolging, diegene die claimen van Allah te houden moeten kijken of zij al dan niet de profeet volgen.

Het gebruik van Al-Ithmid behoort tot de ”Sunnan Almustahaba” (aanbevelenswaardige aanbiddingen). Dat betekent dat je ervoor word beloond als je het uitvoert, maar jou geen blaam rust bij het na laten van deze aanbidding.

Echter rust zich bij het herleven, en in en het naleven van deze sunnan, die nagelaten worden door moslims en waar vele moslims weinig weet over hebben vele profeiten die worden verwezenlijkt:

Wanneer men een Sunnah tot leven wekt waarvan mensen zich van hebben distantieert, krijgt men de beloning van diegene die hem daarop navolgen

In navolging van de Islamitische regels (bron: Islamqa.com) benadrukken we dat vrouwen geen kohl mogen opdoen voor niet-mahram mannen. Draag kohl wanneer je thuis bent, in de avond (en nachten) in sha’Allah.

Tegen de mannen willen we zeggen, dat het wellicht in deze tijden niet altijd verstandig kan zijn om (veel) kohl op te doen. De hedendaagse samenleving zal vreemd gaan opkijken en denken dat je wellicht niet 100% (hetero) bent. Weeg de situatie dus voor jezelf af (er zijn gebieden waar de moslims geconcentreerd zijn; hierin zal men niet vreemd opkijken). Allah weet het beste!

 

Pure kohl Ithmid kopen?

Als enigen verkopen wij in Nederland en België pure kohl Ithmid in verschillende soorten en maten.

In onze webshop kunt u terecht voor Ithmid in de volgende variaties:

 

Overige links:

 

Steekwoorden: surma kohl kuhl itmid ithmid  oogpotlood isfahan esfahan iran marokko marokkaanse gezond sunnah rani zamzam kohl hashmi hashimi kajal ithmad kajal mascara ♥ الإثـمـــــد ♥ Al-Ithmid eyeliner islam islamitische 

Kohl

Andere benamingen: Kajal, eyeliner, kohlpoeder, kuhul, mascara, kehal, kohal, surma, sorma

http://www.dimadima.net/play-16361.html

Laat een reactie achter