Binnen de Islam kent je gezondheid een voortreffelijke positie. Moslims wordt bevolen er een goede en gezonde levensstijl op na te houden, dit in navolging van de Profeet Mohammed (vrede zij met hem).

Wat zijn de drie witte dagen?

Tijdens de drie “witte dagen” bevindt de maan zich in de periode waarin de maan volledig zichtbaar is. Om deze reden heten het de Witte Dagen (al-ayaam al-beed). Let op: dit is dus de 13e,14e en 15e van de maankalender (de Hijri kalender). Het gaat hier NIET om de kalendermaand waarmee de meesten van ons bekend zijn (de solaire kalender). Moslims wordt aangeraden om deze drie dagen te vasten.

Wanneer zijn de witte dagen?

De Witte Dagen vinden iedere maand plaats tijdens de 13e, 14e en 15e van de Islamitische maand (Hijri). Omdat de Islamitische kalender iedere maand iets korter duurt dan de Westerse zonnenkalender, verschuift ook de “Westerse” dagen waarop deze dagen plaatsvinden. Ongeveer met 1 dag per maand.

Op Hijama.nl hebben wij een overzicht geplaatst van de actuele Witte Dagen. Daarvoor kun je hier klikken.

Welke Hijri dag is het vandaag?

Ook benieuwd welke Hijri dag het vandaag is? Dat zie je op de volgende afbeelding:

Actie van de maand

Deze maand in de aanbieding: onze Woedoestickers.

  • Leuk voor kinderen en beginners
  • U betaald GEEN verzendkosten!
  • €8 per stuk, 2 stuks voor €12!
  • Waterdicht: 2 jaar kleurgarantie
Islamic Calendar Widgets by Alhabib

 

.
MoslimKado Banner Sponsor Hijama website
.

Islamitische overleveringen (hadith) over de witte dagen

De metgezel Jabir ibn Abdullah (moge Allah tevreden met hem zijn) leverde over dat de Profeet Vrede zij met hem zei:

“Iedere maand drie dagen vasten is hetzelfde als het hele jaar door vasten en de dagen van de volle maan zijn de ochtenden van de dertiende, de veertiende en de vijftiende dag.”

De hadith staat in An-Nasaa’i en Bayhaqie.

Wat doe je tijdens de witte dagen?

Tijdens de Witte Dagen vinden er in de natuur verschillende activiteiten plaats. Omdat de maan op zijn sterkst is, zien we dat de zeeën actiever zijn dan normaal. Ook is het effect van eb- en vloed sterker dan ooit. Dit heeft zonder twijfel effect op de bloedsomloop van de mens. De (menstruerende) vrouwen zullen dit beamen.

Tijdens deze drie dagen kun je vasten.

De wetenschap bewijst: drie dagen vasten = gezond!

Moslims volgen de levenswijze van de Profeet (vrede zij met hem). Hij raadde ons aan om maandelijks deze drie dagen te vasten. Wij kijken er dan ook niet van op dat vandaag de dag de wetenschap met bewijzen naar boven komt dat het vasten ervoor zorgt dat je immuunsysteem zichzelf hersteld. De huidige wetenschap bevestigd hiermee wat de moslims al lang wisten. Volg jij ons ook?

Wat zijn de Drie Witte Dagen en waarom zijn deze dagen belangrijk voor moslims?

 

Vond je dit een leuk en informatief bericht? Vergeet dan niet om hieronder een reactie achter te laten en om ons te volgen op de Socials!

Laat een reactie achter