De Logica

Een simpele doch kennisvolle uitleg over Hijama; zowel voor beginners en gevorderden.

Wat is het verschil tussen een parkiet in een kooi en een parkiet die in de natuur leeft? De parkiet die in een kooi leeft kan zijn instinct niet volgen, met als gevolg hiervan dat de parkiet ziek wordt. Dit is niet altijd van buiten te zien, want de meeste schade loopt de parkiet inwendig op. Zie ook het volgende plaatje.

 

De reden waarom de parkiet in de kooi ziek wordt, heeft met het volgende te maken…

Een wezen, of we het nou hebben over een mens of een dier, kan op 2 manieren levensenergie verkrijgen. (figuur)

 

Ieder wezen heeft energie nodig. Je kunt uit het plaatje halen dat je goede en slechte energie hebt. De Essentie is een eenmalige energiebron, die niet kan worden aangevuld. (Het ouder- en ziek worden) De Toegevoegde energie is wel vernieuwbaar. De gemiddelde Nederlander is in feite een parkiet in een kooi, tenzij hij of zei voor vrijheid kiest…

 

Uit de Edele Koran, 2e hoofdstuk, “Al Baqarah”, vers 168:

O gij mensen, eet van hetgeen geoorloofd en goed is op aarde en treedt niet in de voetstappen van Satan; voorzeker, hij is voor u een openlijke vijand.

Ten tijde van de Profeet Mohammed (Vrede zij met Hem),  waren de mensen over het algemeen erg gezond. Ze leefden vrij naturel; chronische ziektes kwamen vrijwel niet voor. De metgezellen stierven meestal na een kort ziektebed, en niet door bijvoorbeeld een beroerte.

Voor de modern mens in het westen is het vrijwel onmogelijk om ,net als dieren te leven in de natuur. Denk maar aan het voorbeeldje van de parkiet. Er is één oplossing. Namelijk door het leven gaan met de Sunnah van de Profeet Mohammed (Vrede zijn met Hem)! De soennah in de islam is de manier van Mohammed zoals die gekend is via overleveringen over diens leven, de Ahadith. Uit al wat Mohammed zei, bevestigd heeft en deed tijdens zijn leven wordt de soennah afgeleid.

Vandaag de dag put de mens, vooral in het westen zijn Essentie-energie vaak zo snel uit, dat je jonge mensen tegenkomt op straat jonger dan 20 jaar bij wie de ouderdomsverschijnselen al zijn komen opdagen. Buiten dat dit gedeeltelijk erfelijk bepaald is, heeft het (leef/eet) gedrag van de mensen een aanzienlijk effect op het ouder worden.

 

Veel moslims houden zich qua eten aan de Halal-eis, maar vergeten vaak de “Tayyib”-eis (aanbevolen/goed). Er zijn een aantal eten’s en drink-waren die in de Qoran worden aangeprezen. Denk hierbij aan olijven, vijgen, zwartezaad.

De <acronym title=”Shaytaan, Overheden, Commercie”>Satan</acronym>  wilt dat de Essentie-energie van normale mensen vergaat. Dit, terwijl de Islaam de mens juist aanspoort om Halal en goede voedsel/drinkwaren in te nemen.

VACCINATIES
De overheden sturen hun burgers ook aan om zich te laten vaccineren, maar let op! Vaccinaties zijn van oorsprong onnodig en slecht. Er zit bijna altijd kwik (engels: Mercury) in, een middel dat de hersencellen laat degenereren en afsterven wanneer ze er aan worden blootgesteld. Kwik is een van de meest giftige stoffen die je in een menselijk lichaam kunt stoppen. Het is een zwaar metaal waarvan bekend is bij te dragen tot neurologische stoornissen, waaronder autisme, dementie, en zelfs de ziekte van Alzheimer. Mercury neigt ook om te hechten aan weefsels in het menselijk lichaam en is niet eenvoudig te verwijderen, zodat zelfs kleine hoeveelheden aan kwik kunnen ophopen, wat op de lange duur uiteindelijk ten koste kan gaan van de gezondheid van de betrokken persoon. Hiernaast zitten er andere conserveermiddelen in. Vaccinaties hebben ook een invloed op de aanmaak van antilichamen.

SPEEKSEL
Iedereen is opgegroeid met het idee dat speeksel (spuug) ongezond en vies is. Laten we nogmaals een kijkje in de natuur nemen opdat de natuur ons de oplossing zal geven! Een gewonde tijger zal zijn wond altijd schoonlikken. Dit doet zij omdat ze met haar speeksel de bacteriën grotendeels uitroeit. Het wondje wordt hiermee gedesinfecteerd. De Profeet Mohammed (Vrede zij met Hem) likte zijn vingers af wanneer hij klaar was met eten. Dit is tevens een Sunnah. De enzymen van het speeksel mixen zich hierdoor met het vet van het voedsel waarna de vingers (en de slokdarm etc.) schoon zijn.

HIJAMA & LOGICA
In bovenstaande stukjes kon je al wat lezen over de connectie die we met de natuur moeten hebben. Het gaat verder; veel verder zelfs.
De mensen die lijden aan een te hoge bloeddruk, hebben bloed dat veel te dik is. Dit bloed is zo dik geworden omdat het lichaam (hart) van de persoon teveel afvalstoffen moet verplaatsen, waardoor zijn hart veel harder moet pompen voor minder effect. Dit kun je vergelijken met een waterpomp; de pomp zal niet meer goed functioneren wanneer je er modder in gooit. Hoe komt het dat de bloed zo dik is geworden? De grootste boosdoener hiervan zijn suikers. Dagelijks krijgen we veel te veel afvalstoffen (suikers) binnen dan we nodig hebben. “Maar bloedverdunners dan?” Nee; bloedverdunners maken het alleen maar erger, daar ze de dikte van je bloed slechts tijdelijk verdunnen na aanlijding van een chemische reactie! Meer gif dus.

De oplossing: HIJAMA. Hijama zal ervoor zorgen dat de afvalstoffen in het bloed grotendeels wordt verwijderd. Hierna is het aangeraden om bijvoorbeeld water en dadels in te nemen. Dadels (sunnah) bevatten extreem veel voedingsstoffen en ijzer, terwijl ze GEEN vet bevatten!

WANNEER?
De Profeet Mohammed (Vrede zij met Hem) raadde ons aan om Hijama te verrichten op de 17e, 19e, of 21e van de ISLAMITISCHE maandkalender uit te voeren. Nog beter is het als een van deze dagen valt op een maandag, dinsdag of donderdag.
Op onze homepage kun je zien welke dag het van de Islamitische MAANkalender is. Je leest het goed: MAANkalender. Waarom zouden we op bijvoorbeeld de 17e van de maankalender Hijama moeten verrichten?

Iedere 15e dag van de maankalender is het volle maan. Buiten eb en vloed heeft de maan meer effecten; de bloedcirculatie van het menselijk lichaam gedraagd zich anders. Dit valt ook te merken bij vrouwen en hun mensus. Op de 15e reageren de menselijke bloedcellen op de zwaartekracht van de maan. Hierdoor gaan ze erg ver in de aderen zitten; tot vlak onder het huidoppervlak. In de dagen erna zullen de soepelere bloedcellen zich weer terugtrekken, terwijl de “slechte/zware” bloedcellen nog even zullen achter blijven in de uiteinden van je bloedvaten, onder je huid. Vergelijk het voor het gemak maar met de zee en eb en vloed; op een strand komen na vloed blijven de takjes en zeewier achter op het strand.

Het bloed van ouderen is sowieso al minder soepel; vandaar de verdeling tussen de 17, 19 en 21-ste van de maankalender; Bij jonge mensen is het beter om Hijama te verrichten op de 17e; hun bloed trekt zich over het algemeen namelijk eerder terug. Van mensen tussen de 30 en 50 zou je Hijama in sha Allah het beste kunnen verrichten op de 19e van de maand, en voor 50+-ers geldt dus de 21-ste.

 

 

Laat een reactie achter