De moslim dient op zijn hoede te zijn als koper én verkoper. Het is de moslim niet toegestaan om onjuiste details te verschaffen tijdens de handel. Hijama.nl is na een lang vergelijkend onderzoek tot de conclusie gekomen dat veel kopers worden bestolen wanneer het neerkomt op “kohl ithmid”, een natuurlijke eyeliner.

Het eerste probleem: het gewicht

De meeste (geïmporteerde) producten die op de markt (veelal illegaal) wordt aangeboden zijn geproduceerd in India of Pakistan. Op een bekend “Ithmid” product staat bijvoorbeeld aangegeven dat de inhoud 30 gram is. Het onderzoek bij dit en andere producten heeft uitgewezen dat de inhoud in de meeste gevallen niet eens in de buurt komt van de opgegeven hoeveelheid van 30 gram.

Dit is een ernstige zaak omdat de koper minder waar krijgt voor zijn of haar geld, en de verkoper (al dan niet onbewust) de Islamitische handelsregels schendt en een product verkoopt die niet aan de eigenschappen voldoet.

Het tweede probleem: valse benaming

Kohl Ithmid is een speciale eyeliner die gemaakt is uit louter natuurproducten en oorspronkelijk uit een steen (de ithmid steen) is gewonnen.

Op de markt vinden wij echter bijna alleen valse “ithmid” en normale kohl eyeliners waarbij sommige varianten zelfs lood bevatten. Een bekende Pakistaanse product die als “Ithmid” wordt verkocht bevat zelfs 100% lood en is zo giftig dat deze in bijvoorbeeld Saudi-Arabië verboden is.

De Hashmi Kohl is een van de zeer giftige lood-bevattende “kohl eyeliner”. Het oplopen van een loodvergiftiging komt vaak voor, vooral bij kinderen.

Onze Kohl Ithmid

Wij hechten zeer veel waarde aan het correct Islamitisch handelen. Wij zijn in Nederland en België de enige officiële aanbieder van pure Kohl Ithmid Eyeliner.

Het product wordt in-house geproduceerd waarbij de kwaliteit gewaarborgd blijft. Iedere koper ontvangt een product die volledig aan zijn of haar wensen voldoet en boven alles: het juiste, originele product met het juiste gewicht. Bestel de Kohl Ithmid in onze webshop. (normale grootte)

Kohl Ithmid (grootverpakking)

Kohl Ithmid sample (2 gram gripzakje)

Onze Kohl Ithmid producten zijn met de grootste zorg samengesteld voor u.

Handelen volgens de Islam

O dienaren van Allah! Hoe vaak worden mensen tegenwoordig wel niet opgelicht!? Hoe vaak zien we mensen die de gebrekkige producten op de bodem van een krat of tas plaatsen terwijl zij de goede items bovenaan plaatsen!? Gebreken worden vaak verborgen of verzwegen – of het nu gaat om groente en fruit, of tweedehands auto’s etc. Dit is bedriegerij, wat opzettelijk gedaan wordt.

<<<Noot van vertaler: Allah de Verhevene zegt (Nederlandstalige interpretatie): “En geef de volledige maat wanneer jullie de maat nemen en weeg met de correcte weegschaal; dat is beter en het heeft het beste einde.” [Soerat al-Israa-e (17), aayah 35.] Eerlijke handel heeft de beste beloning en leidt naar het beste einde. (Tefsier at-Tabarie.)

Allah de Meest Barmhartige zegt ook (Nederlandstalige interpretatie): “En bepaal het gewicht op een rechtvaardige wijze en neem niets van de balans af.” [Soerat ar-Rah’maan (55), aayah 9.] Dit kan letterlijk begrepen worden, dat men tijdens het wegen (transacties) eerlijk dient te zijn, maar ook figuurlijk, dat eenieder zijn daden zorgvuldig dient af te wegen voordat men iets doet en zichzelf noch iemand anders te kort dient te doen. (Naar Tafheem-ul-Qur’an en A. Yusuf Ali Quran Commentary, de herziene versie.)

In de Nobele Koran lezen we ook (Nederlandstalige interpretatie): “Wee de fraudeurs (degenen die minder geven in maat en gewicht)! Degenen die, wanneer zij iets voor zichzelf laten meten (of wegen) door de mensen, hun recht vermeerderd eisen. En wanneer zij voor anderen meten of wegen, verminderen zij het voor hen. Beseffen zij niet dat zij opgewekt zullen worden (voor de afrekening)!?” [Soerat al-Moetaffifien (83), aayah 1-4.]>>>

We vragen Allah om vergeving voor ons en voor jullie, en moge Hij onze rizq (levensonderhoud) h’alaal maken, en moge Hij onze inkomsten h’alaal maken. En we vragen Hem ook om ons te voorzien van Zijn enorme Gulheid. Amien yaa Rabb!

Gerelateerde berichten:

Ga niet naar een helderziende! Waarzeggerij en helderziendheid Betekenis van een Kaahin (waarzegger): iemand die de toekomst voorspelt door de hulp van Djinns en Shayaatien. Bet...
ACTIE! Gratis Woedoe sticker voor jouw moskee of o... Tijdens deze Ramadan bieden wij je de kans om miljoenen hasanaats (beloningen) te genieten door een kleine, simpele daad te verrichten. Hijama.nl geef...
Honing: een genezing voor de mensheid! Honing! We kennen het allemaal, ten minste, dat denken we... Nadat je ons artikel over honing hebt gelezen kijk je nooit meer op dezelfde manier naar ...

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.