Het Coronavirus (Covid-19) speelt ons lichaam en leven parten. Onze handen moeten we heel goed wassen en desinfecteren. Dit zorgt ervoor dat onze handen uitdrogen en onze natuurlijke vetten minder snel worden aangemaakt. Wij raden mensen niet aan om vaseline te gebruiken. Ook Nivea handcreme is naar ons mening niet goed genoeg. Er bestaan namelijk natuurlijke middelen die veel beter werken én jouw huid langer beschermen.

Natuurlijk handvet heeft een functie, door het wassen wordt deze verwijderd.

Handalcohol en desinfectiemiddel droogt de huid wel extra uit en daarmee geef je het natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid een klap. Onze handen hebben een kleine vetlaagje dat ons beschermt tegen de boze buitenwereld. Op het moment dat je dat vetlaagje weghaalt, is de huid veel gevoeliger en kwetsbaarder. Wanneer je de beschermlaag eraf wast, worden de handen gevoeliger voor infecties. “Dan zijn ze gevoelig voor alle invloeden van buitenaf, dus ook het Coronavirus.

Niet veel smeren, maar vaak smeren!

Het is belangrijk om je handen vaak met kleine hoeveelheden in te smeren. Hierdoor wordt het beter opgenomen in je huid dan wanneer je bijvoorbeeld 1 x veel op probeert te smeren. Probeer dus zo vaak mogelijk een beetje te smeren. Ongeveer 10 keer per dag zal voldoende zijn.

Uierzalf helpt goed tegen droge handen

Uierzalf helpt goed tegen droge handen

Waarom uiercreme (ook wel uierzalf) en olijfolie veel beter is!

Hijama.nl adviseert je om uiercrème te gebruiken. Ook olijfolie is een erg goed natuurlijk smeermiddel. Uiercrème is bijna in alle drogisten verkrijgbaar, ja ook nu tijdens de Coronacrisis! Uiercrème en Vaseline lijken veel op elkaar, maar uiercrème is beter en wel om de volgende redenen:

  • Uiercrème is veel goedkoper dan Vaseline en de meeste andere huidcrèmes;
  • Uiercrème is natuurlijker dan Vaseline;
  • Je kunt jaren met een potje doen;
  • Uiercrème is volop in voorraad!;
  • Uiercrème dringt door in je huid, Vaseline niet;
  • Bijna overal beschikbaar;
  • Blijft erg lang zitten;
  • Uiercrème kun je voor heel veel andere dingen gebruiken!.

Is Nivea handcreme of Vaseline dan slecht?

Nee, deze producten zijn niet per definitie slecht, maar naar ons mening niet goed genoeg. Hijama.nl vindt het belangrijk dat wij zo natuurlijk mogelijk leven. Ons lichaam vindt het belangrijk dat wij zo natuurlijk mogelijk leven. Nivea handcreme en Vaseline zijn zacht voor je huid, maar bevatten nog steeds diverse on-natuurlijke bestandsmiddelen. Wij raden je dus echt de natuurlijke producten aan zoals Uiercrème of Olijfolie.

 

Waar kun je uiercrème kopen?

Je kunt uiercrème kopen bij de meeste drogisten. Wij halen onze uiercrème het liefst bij de Trekpleister of Kruidvat.

 

Krik jouw weerstand een standje op met deze natuurproducten!

Als belangeloze natuurwebsite zien wij dat de vraag naar natuurlijke gezondheidsproducten die jouw weerstand mogelijk positief kunnen beïnvloeden stijgen. Wij hebben deze unieke producten voor je klaargezet in onze webshop. Neem een kijkje:

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de natuur, geneeswijzen en gezondheid? Like dan onze Facebookpagina

Laat een reactie achter