DE HIJAMA CUPPING SUNNAHDAGEN ZIJN BEKEND! ⚠

De Islamitische Hijama (Cupping) Sunnahdagen voor de maand Maart  (Ramadan) 2024 zijn weer bekend. Op deze mooie dagen is het aanbevolen om Hijama te verrichten. De Hijama sunnahdagen vinden altijd plaats op de 17e, 19e en 21ste van de Islamitische maand (grijs) en correspondeert met onze Westerse kalender met de dagen die we in het zwart hebben aangegeven.

Boek direct een Hijama behandeling bij Hijama Schiedam, of bezoek alle overige Hijama Praktijken op de Landelijke Hijama overzichtspagina (klik hier).

De dagen vallen deze maand op:

De Hijamadagen 2024:

  • Woensdag 27 Maart 2024 — (17e Ramadan 1445)
  • Vrijdag 29 Maart 2024 — (19e Ramadan 1445)
  • Zondag 31 Maart 2024 — (21e Ramadan 1445)

 

MoslimKado Banner Sponsor Hijama website

De Drie Witte Dagen van de Islamitische maand

Al-Ayyaam al-Beed, zijn de “Witte Dagen”, oftewel de 13e, 14e en 15e dag van de LUNAIRE (Islamitische maan)maand. Het is sterk aangeraden om op deze drie dagen te vasten. Meer Info

❝O Aboe Dharr, als je drie dagen per maand vast, laat dit dan de dertiende, veertiende en vijftiende zijn.❞ (Ahmad en an-Nasaa’ie)

Deel mee in de beloningen!

Geef deze kennis door en deel dit bericht met je dierbaren. ?

❝Degene die Hijama ondergaat op de zeventiende, negentiende of eenentwintigste dag (van de islamitische maand), zal genezen worden van alle ziekten.❞

(Deze hadith van de Profeet (salla Allaahu aleyhi wa sallam) is overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en is vermeld door Abu Dawud (3852, 3861) en Al-Bayhaqi (9/340) en de keten is hassan.)

Handige links

  1. Wat is Hijama?
  2. Ik wil direct een behandelafspraak maken voor Hijama
  3. De webshop van Hijama.nl met natuurproducten en meer.
  4. Hijama tijdens het vasten en de Ramadan.
  5. Klopt er iets niet? Neem contact met ons op.
  6. Like en volg ons op Facebook!

Disclaimer

De beste dagen voor een Hijamabehandeling zijn maandag, dinsdag en donderdag. Er is een verbod voor Hijama op vrijdag, zaterdag en zondag, echter is het wel mogelijk om buiten deze dagen Hijama te verrichten als het noodzakelijk is, zoals de Profeet (salla Allaahu aleyhi wa sallam) dat ook heeft gedaan. Nood breekt wet natuurlijk, ook in de Islam.
*We doen ons best om de dagen zo goed mogelijk vast te stellen. Het kan echter altijd voorkomen dat onze informatie hierover onjuist is. Moge Allah ons hiervoor vergeven. 

Laat een reactie achter