Wat is Hijama?

 Een genezing voor elke ziekte, pijn of kwaal: Hijama.

(Met de wil van Allah)

 

Hijama is een Islamitische Sunnah (levenswijze Profeet). Het is een lichaamstherapie die ervoor zorgt dat onder andere slecht bloed uit het lichaam wordt gezuiverd. Ook Sihr, of Zwarte Magie kan ermee behandeld worden. Het beste is dan om een hoorn te gebruiken in plaats van de hedendaagse kopjes. We hebben hier een uitgebreidere artikel.

Wat is Hijamah?

Hijamah komt van het Arabische woord “Zuigen”.
Hijamah is een geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje het lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine) bloed eruit. Deze geneesmethode wordt al duizenden jaren succesvol door de Chinezen en Arabieren gebruikt.

De “Chinese” variant is maar tijdelijk effectief; dit komt omdat de Chinezen de huidoppervlakte niet penetreren. Het slechte bloed blijft dus onderhuids zitten. Bij Hijamah wordt al het slechte bloed verwijderd.

Aderlaten is niet hetzelfde als Hijama omdat je bij Aderlaten veel gezond bloed verliest. Ook kun je Hijamah op meer plekken op het lichaam uitvoeren dan Aderlaten.

Het cuppen (al-hijamah) is een therapeutisch proces voor het verwijderen van onrein bloed uit het lichaam. Het is een van vormen van de medische behandelingen die door de Shari’ah aanbevolen wordt. In Maleisië staat deze geneeskunde bekend als ‘bekam’, in het Arabisch ‘Al-Hijamah’ en bij de Chinezen als gua-sha. Bij de Arabische Moslims wordt deze geneeswijze het vaakst gebruikt om vele ziekten te genezen welke door de chemische medicijnen uit het westen niet te genezen zijn. Dit mede door de aanbevelingen en het praktiseren ervan door de Profeet zoals terug te vinden is in vele correcte overleveringen.

Het woord al-hijamah komt van het woord ‘hajm’, wat letterlijk zuigen betekend zoals gebruikt wordt in de Arabische uitdrukking: “hajjama alsabiy thadya ummiehi(Het kind heeft gezogen aan de borst van zijn moeder)”. In fiqh (geloofsleer) terminologie wordt hijamah beschreven als ‘het opgevangen bloed uit de nek van de hals middels cupping na het maken van een aantal kleine snede met een scherp mesje’. Echter, hijamah beperkt zich niet alleen tot de nek of rug, maar het kan worden gedaan op andere delen van het Lichaam. Dit was o.a. de mening van Al-Zarqaani en al-Khattabi. Concluderend kan men stellen dat hijamah verwijst naar de winning van het (onreine) bloed door middel van cupping met behulp van daarvoor geschikte voorwerpen en eventueel moderne apparatuur welke dienen voor hetzelfde doel.

Welke ziekten zijn er te genezen middels Hijamah?

De hijamah geneeswijze heeft als functie het verwarmen van de energie in het bloed en de doorstroming ervan. Het verdrijft de koudheid, vocht, toxinen en wind en vermindert zwellingen en pijnen. De volgende problemen zijn dus zeer goed middels het cuppen te behandelen: ziekte veroorzaakt door vocht, zoals lage rugpijn, lumbago, ischias, pijn in de armen en schouders, pijn in de benen en gespierde delen van het lichaam, buikpijn, braken, hoofdpijn, migraine , verstuikingen, slapeloosheid, enz. (zie overige pagina’s  op deze website)

Inderdaad het beste van rechtsmiddelen die u hebt is cupping (Hijama) …

[Saheeh Ul-Bukhaari (5371)]

Cupping in het algemeen

  • Hijama is wet-cupping. Je kent vast ook andere vormen van cupping:
  • Dry Cupping: hier wordt een cupje vacuum getrokken op (pijnlijke) plekken.
  • Cupping massage (dry) wordt ingezet met een huidolie om het lichaam te masseren.

 

Welke soorten cupping technieken zijn er?

Er zijn verschillende soorten cups, denk hierbij aan rubber, bamboe, glas, plastic en hoorns van dieren. De techniek voor het toepassen van cupping en de daarvoor gebruikte voorwerpen verschilt van land tot land en van streek tot streek. In Maleisië gebruiken ze bijvoorbeeld drinkglazen en bamboe als cups. De oude Arabieren en Chinezen gebruikten bijvoorbeeld vaak hoorns van verschillende dieren hiervoor. In Indonesië gebruiken ze net als in een aantal Arabische landen nog steeds hoorns.

Welke cuppingmethoden worden vandaag het meest toegpast?

Er zijn twee manieren, de traditionele methode en de moderne methode. Bij de tradionele methode wordt gebruik gemaakt van een vuurtje in het cup, dit zorgt ervoor dat de zuurstof omgezet wordt in de nodige negantieve druk welke nodig is voor de zuiging van het (onreine) bloed. De nieuwe methode werkt middels een vaccuum pompje, hierbij komt dus geen vuur bij te pas. Door het pompje wordt de lucht uit de cup gezogen, en wordt hiermee dezelfde effect bereikt als het gebruik van een vuurtje.

Dus…

– wil jij weten wat de voordelen zijn van deze prachtige geneeswijze?
– wil jij weten wat de Profeet hierover gezegd heeft en hoe hij dit deed?
– wil jij deze prachtige Sunnah van de Profeet weer laten herleven?

Lees dan gauw verder!

 

Verschil tussen islamitische en westerse geneeswijze:
• Islamitische geneeswijze is gebaseerd op 2 punten:

  • Alamja: gebruik van natuurlijke middelen.
  • Illahia: via Allah : (volgens de kennis die wij van Allah gekregen hebben)

De westerse geneeswijze is niet gebaseerd op “Illahia”

Als wij gezond willen leven moeten wij de voorbeeld nemen van de Profeet . Dus niet alleen de voorbeeld nemen volgens zijn spirituele wijze, maar wij dienen ook zijn voorbeeld te volgen op het gebied van alle andere zaken. zoals de omgangsverhoudingen met andere mensen, genezingswijze en het soort voedsel die wij consumeren. Wij behoren onder andere voedsel te consumeren die “Halal” (toegestaan)  is en “Tajib” (goed) is.

Het is heel belangrijk dat de voedsel (eten en drinken) die wij consumeren “Halal en Tajib” is:

  • Halal: toegestane voedsel, (dus alles wat niet haram is, voorbeelden van “Haram” voedsel zijn: varkensvlees, alcohol. Dus Halal is datgene wat voor ons is toegestaan te consumeren.
  • Tajib: dat de bron van de voedsel die wij consumeren goed is, dat het van een goede kwaliteit is, en dat het niet op een haram wijze is geproduceerd. Een voorbeeld van een haram wijze om onze voedsel mee te consumeren is de manier waarop vandaag de dag veel kippen worden groot gebracht in megahokken (als legbatterijen). Ook dient de voedsel die wij consumeren niet gemixt te mogen worden met haram middelen, zoals alcohol, varkensvlees etc.. Als er aan het voedsel (giftige) middelen worden toegevoegd die schadelijk voor ons zijn maakt dat de voedsel automatisch ook niet meer Tajib. (geconserveerde middelen zijn bijvoorbeeld niet Tajib)

Onze “Imaan” (innerlijk geloof) versterkt zich als onze voedsel (eten en drinken) “Halal en Tajib” is, en onze imaan verzwakt als wij voedsel consumeren dat “Haram” voor ons is verklaard en ook verzwakt onze imaan als wij voedsel consumeren dat wel “Halal” is maar niet “Tajib”

Voedsel waaronder andere conserveermiddelen in worden toegevoegd zijn, is dus niet meer “Tajib”. De reden dat geconserveerde middelen niet meer “Tajib” is, is omdat conserveermiddelen een vorm van een gif is die de bacteriën doodt zodat bv. het vlees (of andere product) niet kan verteren. Wanneer wij zulke (geconserveerde) producten consumeren blijft de voedsel veel en veel langer in onze lichaam, dus ook de gif die in de conserveermiddelen word toegevoegd blijft veel langer in onze lichaam aanwezig.

Onze lichaamscellen hebben gezonde voeding nodig en als wij geconserveerde (giftige) middelen consumeren, worden deze cellen ook vergiftigd en sterven ze op den duur af. Door het consumeren (eten) van geconserveerde middelen gaan:

  • onze cellen (langzaam) dood.
  • onze immuun systeem (weerstand tegen bv. ziektes) gaat achteruit. Wij worden dan sneller kwetsbaar om een ziekte te krijgen.
  • onze immuun systeem (weerstand) raakt in de war en zal niet meer volledig kunnen functioneren.
  • het verteren van geconserveerde middelen gaat tot 20x langzamer. Hierdoor blijft het “gif” heel lang in onze lichaam aanwezig. Normaal wordt voedsel in 4 à 6 uur verteerd, maar nu gebeurt dat pas bij 4-6 dagen. Deze tijd is verlengd vanwege de conserveer middelen.

Een vrouw die in haar menstruatieperiode zit mag geen Hijamah doen. Dit is vanwege het feit dat ze in die periode al veel bloed verliest. Vanwege het feit dat ze veel bloed verliest, kan het gevaarlijk,vooral als ze een lage bloeddruk heeft, zijn als ze nog eens Hijamah erbij doet

Hijama behoor je (vooral) te verrichten op de 17de, 19de of 21ste van de islamitische kalendermaand. Dit op volgorde van leeftijd bv:

  • 17de: Leeftijdscategorie tot ongeveer 30 jaar
  • 19de: Leeftijdscategorie van 30 jaar tot 50/55 jaar
  • 21ste: Leeftijdscategorie van 50/55 jaar en ouder
De islamitische datum

De islamitische maankalender dagtelling.

Het is niet verplicht om Hijama te verrichten op deze data. Het is slechts beter om Hijama op deze dagen te verrichten als je in die leeftijdscategorie zit. Dit heeft te maken met de maanstonden en de terugtrekking van het bloed naar de huidoppervlak.

Op de plekken waar Hijama gedaan word verzamelen zich allerlei soorten ziektes voordat zij het lichaam treffen. Het zijn op deze punten waar de ziektes ontstaan, en doordat je met Hijamah de bloed verwijderd op de desbetreffende plekken waar die ziektes aanwezig zijn. Verwijder je de ziekte als het ware enkel en alleen al uit het lichaam door middel van het ‘dode bloed dat geïnfecteerd is met die ziektes’ te verwijderen middels Hijamah.
De bloed die verwijderd word op de desbetreffende plekken bestaat uit 95% dode bloedcellen en 5% uit levende bloedcellen. Doordat er op een plek zo veel dode bloedcellen bij elkaar zijn, is de aanwezigheid van ziektes en Djins heel hoog op deze plekken. Hijamah die helpt zowel tegen ziektes als tegen Djins. Op de rest van de website wordt Hijama uiteengelegd, tezamen met genezingsmogelijkheden, het goede uit voedsel en meer!

 

Vraag en antwoord over Hijama

Doet Hijama pijn?

Dit is de meest gestelde vraag, maar ook wel een logische. Wanneer men ziet dat er bloed uit het lichaam wordt verwijderd zal het voor velen erop lijken dat de patiënt veel pijn ervaart tijdens the Hijamasessie. Dit is echter incorrect. De therapie is meestal in zijn geheel zo goed als pijnloos (mits het natuurlijk goed wordt uitgevoerd). Het vacuüm trekken van de cups of het maken van incisies voelt men wel, maar wordt meestal slechts aangeduid als een prik-effect of minder.

Laat Hijama littekens achter?

Hijama laat geen littekens achter (mits het natuurlijk goed/door een professional wordt uitgevoerd). Omdat de incisies het lichaam slechts oppervlakkig zullen penetreren zullen er wel schrammetjes ontstaan, maar die verdwijnen meestal al na ongeveer een week. Mocht je jeuk ondervinden op de Hijamaplekken, wrijf dan pure honing, olijfolie of zwarte zaad olie over de schrammetjes.

Hoeveel Hijamasessies zal ik nodig hebben?

Hijama is een therapie die men het beste regelmatig moet herhalen. Het aantal sessies is afhankelijk van de klachten van de patiënt, dus dit varieert per persoon.

 

 

 

Steekwoorden/Tags: aderlaten hijaama hijaamah hidjamah cupping bloed bekam bekan suikerziekte hijamah islamitisch medicijn alternatief alternatieve geneeswijze zwarte zaad honing olie olijfolie islam behandeling antwerpen hijamaencupping hacamat hacamaat

 

Laat een reactie achter