De Nederkaanse kickboxer Ismael Lazaar anticipeert op zijn komende match tegen Rico Verhoeven door Hijamatherapie te ondergaan. De vele ronde vlekken op zijn bovenlichaam toonde hij in een YouTubevideo van Glory World Series

Verschillende atleten maken gebruik van dry en wet cupping. Bij wet cupping (hijama) wordt bloed met incisies verwijderd uit het lichaam. Vorig jaar werd bekend dat ook de Amerikaase Olympische medaillewinnaar Michael Phelphs gebruik maakt van Hijama.

Hijama komt van het Arabische woord “Zuigen”. Hijama is een geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje het lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine) bloed eruit. Deze geneesmethode wordt al duizenden jaren succesvol door de Chinezen en Arabieren gebruikt.

Benieuwd welke grote voordelen de Islamitische geneeswijze Hijama met zich meebrengt? Kijk dan op onze Hijamapraktijkenoverzicht om te kijken waar jij in Nederland terecht kunt voor een Hijamabehandeling.

 

Tekst: Zuster Sandra & broeder Arie

Laat een reactie achter