Kleine Aria McCart, pas 18 maandjes oud, was haar grote teen bijna kwijt. Een amputatie dreigde nadat haar teen zeer snel opzwelde nadat zij op het strand in contact kwam met hondenurine.

Het peutertje speelde met blote voeten op het strand waar even eerder een hond urineerde. De moeder van het kind, Amy-Leigh, wilt nu mensen waarschuwen voor de gevaren van hondenpis.

“Toen ik haar optilde leek het wel alsof zij in lichtelaaie stond. Ik wist dat er iets niet klopte. Haar lippen begonnen blauw te worden en ze begon te huilen.”

In de dagen erna begon de ellende pas echt. Haar grote teen werd twee keer zo groot en de infectie werd bijna onbehandelbaar, ondanks dat de moeder haar dochter voorzag van antibiotica. Doktoren in de University Hospital Crosshouse-ziekenhuis besloten om heel haar teenvel te verwijderen zodat de infectie zich niet zou uitbreiden.

Nu, twee weken later, leidt kleine Aria nog steeds aan een onheilzame pijn. Let jij vanaf nu ook goed op op je kinderen?

Voordat u verder gaat…

Zoals u ziet is dit artikel best uitgebreid en hebben wij veel tijd gestoken in het publiceren ervan. Wij willen u in de toekomst graag op de hoogte blijven houden van al onze interessante berichten! Wilt u daarom a.u.b. onze pagina liken op Facebook? Het kost u niets maar zal voor ons een duwtje in de rug zijn! Dank u wel. 

 

Steun ons! Hijama.nl staat altijd voor uw gezondheid klaar. Wij helpen u uw gezondheid te verbeteren. Een team van vrijwilligers zet zich dag en nacht in om u van informatie te voorzien. Staat u ook klaar voor ons? Verricht dan a.u.b. een donatie (iDeal mogelijk). Met uw donatie kunnen wij meer mensen informeren over onze artikelen zodat wij er allemaal beter van worden. Alvast bedankt.

Islam en honden

Het houden van de hond behoort tot de onreinheden. Maar wanneer een moslim een hond houdt voor de bewaking van het huis, en deze hond een hondenhok buiten heeft, hoe kan de hond dan zichzelf reinigen (zoals ruimen van uitwerpselen etc.)? En wat is het oordeel wanneer er geen zand of klei gevonden wordt om ermee (zoals potten en pannen) schoon te maken? Zijn er alternatieven voor de moslim waarmee hij zich kan reinigen van honden? Soms wordt een jogger begeleid door een hond die naast hem loopt en hem als een metgezel neemt die altijd met hem is, hem kust etc..

De reine islamitische heeft het voor de moslim verboden een hond als huisdier te nemen. Degene die zich hieraan niet houdt verliest elk dag een of twee qiraat van zijn beloning. Een uitzondering hierop is de jachthond, de waakhond, de hond voor het vee (herdershond), en de bewaking van gewassen. Het is overgeleverd via Abu Hoerayrah (moge Allah tevreden over hem zijn) dat de profeet (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei:

“De beloning van wie een hond neemt, met uitzondering van een hond voor het bewaken van vee, jachthond, of het bewaken van gewassen doet iedere dag afbreuk aan zijn beloning met een qiraat.”

Overgeleverd door imaam Moeslim (1575). Abdoellaah ibn “Oemar (moge Allah tevreden over hem zijn) zei:

“De boodschapper van Allah (Allah’s vrede en zegen zij met hem) zei: “De beloning van wie een hond neem, behalve een hond (voor het bewaken vee of afgericht om te jagen wordt elk dag met twee qiraat verminderd.”

Overgeleverd door al-Boekhaarie (5163) en Moeslim (1574). Lees verder

Sandra

 

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.