De Ramadan, het vasten en gezondheid

De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims, overal in de wereld. Het is de maand waarin de eerste openbaringen van de Edele Koran aan profeet Mohammed (vrede zij met hem) plaats vonden. Het vasten in deze maand is verplicht voor alle moslims. De Schepper heeft het vasten altijd aan de mens voorgeschreven. Daarom is in vrijwel alle religies in de wereld nog een traditie van vasten te herkennen of zij hebben die ooit in een of ander vorm gekend. Vasten heeft in het Arabisch de betekenis van “zich onthouden van.”.

Toegepast op de religie heeft het vasten de betekenis gekregen van het uit vroomheid afzien van: eten; drinken; seksuele relaties en alles wat geacht wordt het vasten te kunnen verbreken. Het vasten begint bij het aanbreken van de dageraad en eindigt met het ondergaan van de zon.

Vooropgesteld is het vasten door Allah voorgeschreven in de maand Ramadan, zodat de vastenden godsvrees verkrijgen. Allah, de Verhevene, zegt (interpretatie van de betekenis):

“O, jullie die geloven het vasten is jullie voorgeschreven, zoals het voorgeschreven was aan degenen voor jullie, opdat jullie (Allah) zullen vrezen.” (Soerat al-Baqarah: 183)

Tijdens de Ramadan neemt onze gezondheid een zeer belangrijke plek in. Bijna alles wat men doet in de Ramadan kan men koppelen aan onze gezondheid; het vasten zelf bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de cellen van de ergste vormen van ziektes geen plaats krijgen in het lichaam. Ook is het nu belangrijker dan ooit om op onze voedsel te letten. Hijama.nl heeft diverse artikelen, tips en adviezen gepubliceerd om jullie hierover in te lichten. Klik daarom op de links na de titels.

Hijama tijdens het vasten en in de Ramadan

Hijama tijdens het vasten? Mag dat wel, of is dat afgeraden of verboden? Moet je dan een dag vasten inhalen wanneer je tijdens de Ramadan Hijama hebt verricht? We zullen hierop in sha’Allah een antwoord geven in dit bericht. MEER INFO (klik)

  • Belangrijkste tips voor in de Ramadan
  • Het moslimdieet: wat te eten tijdens de Ramadan?
  • Het Ramadandieet: afvallen én een gezonde levensstijl!
  • Vaak voorkomende fouten die moslims tijdens de Ramadan maken
  • OPGELET! Hoe te vasten tijdens tropische temperaturen (tips & tricks)!

 

Gerelateerde berichten:

Wat gebeurt er met je lichaam tijdens de Ramadan? Ieder jaar doen moslims (die daartoe in staat zijn) mee aan de vastenmaand Ramadan. Ook steeds meer niet-moslims vasten graag een dagje mee. Tijdens d...
HOAX: Natuurlijke geneesmiddel 10.000X sterker teg... HOAX! Beste lezers. De laatste jaren duiken verschillende verhalen op waarin wordt geclaimd dat een "tropisch vrucht" in staat is om kanker te geneze...
Wanneer begint de Ramadan in 2018? Wanneer begint de Ramadan in 2018? Donderdag 17 mei 2018 De ramadan begint voor de meeste moslims in 2018 op donderdag 19 mei. De maan is op dinsdag...

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.