De Ramadan, het vasten en gezondheid

De Ramadan is een bijzondere maand voor moslims, overal in de wereld. Het is de maand waarin de eerste openbaringen van de Edele Koran aan profeet Mohammed (vrede zij met hem) plaats vonden. Het vasten in deze maand is verplicht voor alle moslims. De Schepper heeft het vasten altijd aan de mens voorgeschreven. Daarom is in vrijwel alle religies in de wereld nog een traditie van vasten te herkennen of zij hebben die ooit in een of ander vorm gekend. Vasten heeft in het Arabisch de betekenis van “zich onthouden van.”.

Toegepast op de religie heeft het vasten de betekenis gekregen van het uit vroomheid afzien van: eten; drinken; seksuele relaties en alles wat geacht wordt het vasten te kunnen verbreken. Het vasten begint bij het aanbreken van de dageraad en eindigt met het ondergaan van de zon.

Vooropgesteld is het vasten door Allah voorgeschreven in de maand Ramadan, zodat de vastenden godsvrees verkrijgen. Allah, de Verhevene, zegt (interpretatie van de betekenis):

“O, jullie die geloven het vasten is jullie voorgeschreven, zoals het voorgeschreven was aan degenen voor jullie, opdat jullie (Allah) zullen vrezen.” (Soerat al-Baqarah: 183)

Tijdens de Ramadan neemt onze gezondheid een zeer belangrijke plek in. Bijna alles wat men doet in de Ramadan kan men koppelen aan onze gezondheid; het vasten zelf bijvoorbeeld zorgt ervoor dat de cellen van de ergste vormen van ziektes geen plaats krijgen in het lichaam. Ook is het nu belangrijker dan ooit om op onze voedsel te letten. Hijama.nl heeft diverse artikelen, tips en adviezen gepubliceerd om jullie hierover in te lichten. Klik daarom op de links na de titels.

Een gezonde Ramadan begint met de juiste informatie

Met de juiste informatie over ons lichaam, geloof en situatie en de Wil van Allah kun je een geslaagde Ramadan hebben. Wat gebeurd er met onze lichaam, welke simpele maar ZEER belangrijke tips zijn handig, en wat moeten we eigenlijk eten? Je leest het in de volgende links:

Hijama tijdens het vasten en in de Ramadan

Hijama tijdens het vasten? Mag dat wel, of is dat afgeraden of verboden? Moet je dan een dag vasten inhalen wanneer je tijdens de Ramadan Hijama hebt verricht? We zullen hierop in sha’Allah een antwoord geven in dit bericht. MEER INFO (klik)

Alle rechten voorbehouden, Hijama.nl

Laat een reactie achter