Wat is Hijama? (cupping)

Hijamah ( الحجامة / Cupping) is afgeleid van het woord ‘Hajm’ wat ‘zuigen’ betekent.
Cupping is een methode waarbij een glazen of plastic kop op bepaalde punten op de huid geplaatst wordt en vacuum getrokken. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties en wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt. Deze vergeten therapie werd al gebruikt door de oude Egyptenaren, Grieken en het verre Oosten. Islamitische Hijama doet er nog een schepje bovenop; het ‘slechte’ bloed wordt verwijderd uit het lichaam. Een stuk gezonder, dus!

Wie we zijn

ARABICENGLISH
Wij willen deze alternatieve geneeswijze, bekend onder de naam hijama, onder de aandacht brengen van het grote publiek omdat wij van mening zijn dat het uitvoeren van deze therapie veel profijt met zich meebrengt.

Hoofdsponsor 2015:

Hijama Schiedam
Hijama & cupping Schiedam

Bel: 06-17 27 99 79

Contact

Voor op- en aanmerkingen, aanvullingen of correcties mag u contact opnemen met behulp van het contactformulier.

Webshop

In onze webshop vindt u enkele zeer handige en unieke producten. Het meest belangrijk voor ons is dat wij  vergeten producten weer in de belangstelling brengen. Wij leveren onze producten aan alle adressen in Nederland en België tegen de vaste lage verzend- en administratiekosten van €5,- per bestelling. GRATIS verzenden vanaf €50! De betaling geschiedt middels iDeal of Bancontant/Mister Cash.
ideal

Natuurproducten met een boodschap

Maak kennis met enkele profijtvolle natuurproducten die wij jullie aanraden. De Profeet (vrede zij met hem) raadde het gebruik van bijvoorbeeld zwarte zaad, kohl, honing en de miswak aan. Tevens bevat de Edele Koran tal van aanbevelingen omtrent het gebruik van bepaalde voedselsoorten zoals dadels, granaatappelen, olijven en vijgen.

Dadels

Dadels zijn zeer wonderbaarlijk en gezond. Ze bevatten veel goeds waaronder ijzer, maar geen vetten.

Kohl

Kohl (ithmid) is een steensoort waarmee men de ogen zwart mee kan maken. Het wordt dus gebruikt als een soort eyeliner.

Olijf, Argan en Zwarte zaad olie

Bepaalde oliën waaronder olijfolie hebben een zeer zegenend effect. Goed voor lichaam, haar en huid.

Honing

Honing werkt genezend en is in deze tijd een zeer aanbevolen vervangmiddel voor bijvoorbeeld geraffineerd suiker.

Miswak

De miswak (siwaak) is een tak uit de Arak boom die natuurlijke fluoride bevat.

Zwarte zaad (olie)

Een waardevol product voor inwendig, culinair en cosmetisch gebruik! Gebruikt u het al?

Onze laatste updates

Ons team bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde mensen met passie voor gezondheid, hijama en lifestyle. Door onze praktijkervaring en onze jarenlange ervaring zijn wij in staat geweest om onze kennis en expertise via deze website bekend te maken aan het grote publiek. Wij publiceren regelmatig nieuwsberichten, artikelen met tips en andere profijtvolle dingen. Hieronder vindt u onze laatste werken. Vrede zij met jullie. (Salamualeykum)

Informatie etherische oliën

Informatie etherische oliën Meer dan een geurtje... Wist je dat de geur die men binnenkrijgt via neus en mond, wordt gefilterd in de mond- en neusholten? De oorsprong van de reukzenuw vangt de signalen op, selecteert ze en zendt ze door naar de hersenen. De reukzin is...

Lees meer

Wat te vermijden tijdens de Ramadan? 💖🆘

WAT TE VERMIJDEN TIJDENS DE RAMADAN 💖🆘Asalamu alaykum Warahmatullahi Wa barakatuh. 1. Niet slapen tijdens de dag en bidden gedurende de gehele nacht. Door dit te doen zet u de dag om in de nacht en de nacht in de dag, dat is niet het doel van het vasten.2. Vermijd het...

Lees meer

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.