Asalamu alaykum Warahmatullahi Wa barakatuh. De Ramadan is een maand waarin moslims hun slechte gewoontes proberen af te leren en een betere levensstijl aannemen zodat onze innerlijke geloof (imaan) stijgt. Tijdens de Ramadan is het eetgedrag van velen van ons verre van perfect. Om onze lichamen te voeden moeten we goed opletten op het volgende:

Vaak voorkomende fouten tijdens de Ramadan

  • Het drinken van milkshakes, gemaakt met stroop of suiker (op dagelijkse basis)
    WAAROM? Deze shakes bevatten een te hoge gehalte aan suikers, additieven en kleurstoffen. Dit is zeer ongezond.
    OPLOSSING: Verminder het aantal milkshakes inname en drink vooral water.
  • Het drinken van grote hoeveelheden water tijdens het aanbreken van de Iftaar.
    WAAROM: Het vullen van de maag met water vereist veel meer inspanning dan met voedsel.
    OPLOSSING: Een paar slokjes water tijdens de Iftaar is voldoende. Drink daarna minimaal 2,5 liter water, verdeeld over de rest van de nacht tot en met Sehri (Al-Fadjr).
  • Sporten direct na de Iftaar.
    WAAROM: Jouw lichaam is druk bezig met het doorbloeden van jouw maag en spijsverteringsstelsel.
    OPLOSSING: Sport voor de Iftar of een uur na de Iftar.
  • Eet en drink niet te snel achter elkaar!
    WAAROM: Jouw maag heeft tijd nodig voordat het jouw voedsel- en drankinname kan verwerken. Als je langzaam eet eet je ook minder omdat jouw maag pas na een tijdje aangeeft dat het “vol” zit. Nu ben je sowieso te laat, want jezelf “vol” eten zal alleen voor meer problemen zorgen!
    OPLOSSING: Eet en drink rustig aan. Zorg voor voldoende tussenpozen tijdens de hapjes.
  • Consumeer niet (teveel) voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan natrium.
    WAAROM: Sodium verhoogd dorst en zorgt ervoor dat je sneller uitdroogt.
    OPLOSSING: Neem voedingsmiddelen in die rijk zijn aan calcium. Denk bijvoorbeeld aan bananen. Neem deze in tijdens de Sehri (Al-Fadjr).

Moge wij allemaal getuige zijn van de komende Ramadan en deze met een goede gezondheid afronden, en moge Allah onze vasten accepteren. Ameen.

 

Een gezonde Ramadan begint met de juiste informatie

Met de juiste informatie over ons lichaam, geloof en situatie en de Wil van Allah kun je een geslaagde Ramadan hebben. Wat gebeurd er met onze lichaam, welke simpele maar ZEER belangrijke tips zijn handig, en wat moeten we eigenlijk eten? Je leest het in de volgende links:

Voordat u verder gaat…

Zoals u ziet is dit artikel best uitgebreid en hebben wij veel tijd gestoken in het publiceren ervan. Wij willen u in de toekomst graag op de hoogte blijven houden van al onze interessante berichten! Wilt u daarom a.u.b. onze pagina liken op Facebook? Het kost u niets maar zal voor ons een duwtje in de rug zijn! Dank u wel. 

 

Steun ons! Hijama.nl staat altijd voor uw gezondheid klaar. Wij helpen u uw gezondheid te verbeteren. Een team van vrijwilligers zet zich dag en nacht in om u van informatie te voorzien. Staat u ook klaar voor ons? Verricht dan a.u.b. een donatie (iDeal mogelijk). Met uw donatie kunnen wij meer mensen informeren over onze artikelen zodat wij er allemaal beter van worden. Alvast bedankt.

 

Hijama tijdens het vasten en in de Ramadan

Hijama tijdens het vasten? Mag dat wel, of is dat afgeraden of verboden? Moet je dan een dag vasten inhalen wanneer je tijdens de Ramadan Hijama hebt verricht? We zullen hierop in sha’Allah een antwoord geven in dit bericht. MEER INFO (klik)

Alle rechten voorbehouden, Hijama.nl

 

Laat een reactie achter