“Een kleine dosis suiker in de wang wrijven van een baby een goedkope en effectieve manier is om te vroeg geboren baby’s te beschermen tegen hersenschade.”

Wanneer vroeger in Arabië een baby werd geboren werd er een voorgekauwde (deel van een) dadel in de wang van de pasgeborene gelegd.

Het is overgeleverd dat Aboe Moesa heeft gezegd:

“Ik kreeg een zoon en bracht hem naar de Profeet (vrede zij met hem). Hij noemde hem Ibraahiem, deed Tahniek met dadels en bad tot Allah om hem te zegenen waarna hij hem aan mij teruggaf.”

(al-Boekhaari en Moeslim) Tahniek is het plaatsen van iets zoets (zoals dadels of honing) in de mond van de pasgeborene.

BBC News meldt in een bericht dat “experts” zeggen dat “Een kleine dosis suiker in de wang wrijven van een baby een goedkope en effectieve manier is om te vroeg geboren baby’s te beschermen tegen hersenschade.”

Dit is een van de redenen waarom moslims de Profetische levenswijze (de soennah) volgen: de “wetenschap” moet nu pas achter de vele voordelen komen van de gewoonten en praktijken die de moslims al meer dan 1400 jaar lang praktiseren. De islaam is dé definitie van totale ontwikkeling.

Andy Cole, president van prematuur liefdadigheidsinstelling Bliss, zei: “Dit is een zeer interessant stukje nieuw onderzoek en we verwelkomen altijd alles wat het potentieel heeft om de resultaten te verbeteren voor baby’s die te vroeg of te ziek worden geboren. “Dit is een kosteneffectieve behandeling en zou de opnames van intensive care-diensten kunnen verminderen, die al op hoge capaciteit werken. “Hoewel de eerste resultaten van dit onderzoek voordelen opleveren voor baby’s geboren met lage bloedsuikers, is het duidelijk dat er meer onderzoek moet worden gedaan om deze behandeling te implementeren.”


Laat een reactie achter