Je ziet mensen in deze #Coronacrisis hamsteren naar toiletpapier. Wist je dat er een veel beter (en goedkoper!) middel bestaat om jezelf mee te reinigen? Water! In moslimlanden gebruiken moslims al eeuwen lang toiletpapier en/of water om zichzelf goed te reinigen. 

Corona of niet: water is altijd beschikbaar

In het ergste geval zal de Coronacrisis nog vele maanden duren. Het maakt niet uit hoeveel toiletpapier je hebt ingeslagen; eens raakt het op. Wat dan? Heb je überhaupt wel voldoende voedsel in huis? Anders heb je niet zoveel aan je papier!

Water reinigt beter dan toiletpapier

Water is een beter schoonmaakmiddel dan papier; in steeds meer landen zijn toiletten met een watersleuf (bidet) populairder aan het worden. Ook in Nederland strijgt de vraag naar dergelijke toiletten omdat deze veel fijner in gebruik zijn, goedkoper en bovenal: schoner.

Douche-wc rukt op: sproeien we in de toekomst allemaal onze billen schoon?

Grote kans dat je ze (op vakantie) weleens bent tegengekomen: toiletten met een sproeier waarmee je na de grote boodschap je billen schoon kunt spoelen. De wc met douchefunctie lijkt nu ook in Nederland zijn opmars te maken.

De Japanse wc komt steeds vaker voor in Nederlandse badkamers. Deze luxe wc’s bevatten niet alleen een sproeier met lauwwarm water die de billen schoonspoelt, maar ook een verwarmde bril. Sommige zijn zelfs voorzien van muziek om ‘nare geluiden’ te overstemmen. Een totaal nieuwe wc-experience dus. Ook ‘toiletprofessor’ Johan Molenbroek van TU Delft ziet de bidet-wc’s steeds vaker en betaalbaarder opduiken. Hij vindt het een goede ontwikkeling. “Momenteel wordt er veel toiletpapier gebruikt. Daar kan met deze toiletten op bespaard worden”, vertelt hij aan EditieNL.

Vroeger gebruikten de mensen een ‘lota’ waarin water werd gedaan

Eeuwen geleden, voor het tijdperk van de bidet (die door de arabieren aan Frankrijk werd geïntroduceerd), maakte men gebruik van een Iota, een soort sproeier of emmertje met water erin. Wat vind jij? Gebruik je vanaf nu ook water om jezelf te reinigen? Laat het ons weten in de comments!

Wil jij tijdens deze onzekere tijden meer uit jezelf halen? Kijk dan in onze webshop naar natuurlijke levensmiddelen- en producten.

Laat een reactie achter