Warme Voetenbad Therapie: Wintervoeten, reuma, etc.

Voor iedereen met wintervoeten, maar ook reuma, gebruikers van prednison, cortison, corticosteroïden, te weinig energie, etc, etc.

Cortisol en cortison zijn hetzelfde. Het is een steroïdhormoon. Ook kan het prednison en prednisolon heten. Heet ook wel corticosteroïden. Dat zijn andere vormen met ongeveer dezelfde werking. Cortison is echter nog gevaarlijker dan prednison.

Wat betreft het heetwaterbad. Ik leg het in stappen uit. Dit is de meest effectieve manier. Stoombaden en gewoon douchen is ofwel minder, ofwel niet effectief(hangt af hoe je dat doet).

  1. Neem een emmer die tot net onder de knieën met water gevuld kan worden(Action, Marskramer). Koop ook een babybad thermometer van het Kruidvat of ergens anders die tot ten minste 50 graden celcius kan meten.
  2. Vul het tot de helft of meer met warm water waar je net in kan met beide benen.
  3. Neem een waterkoker of ketel met kokend water en vul dat kokende water langzaam bij de emmer waar je met je benen inzit.
  4. Dit blijf je doen tot de temperatuur van het water 45-47 graden is. Niet kouder niet warmer. Probeer de emmer voller te krijgen.
  5. Je blijft in de emmer totdat je heel erg begint te zweten vanaf je hoofd. Je gaat vanaf dat moment lauw water met honing drinken. (1/3e honing, 2/3e water). Drink zoveel je wilt, maar ten minste een halve liter. En ja. Je kan gewoon biologische honing van de Albert Heijn gebruiken in eerste instantie.
  6. Hou dit ongeveer 15 minuten tot een half uur vol. Als het water ondertussen afkoelt voeg je steeds weer warm water toe.
  7. Zorg dat er altijd iemand in de buurt is om je op te vangen. De impact van dit op je lichaam is groot. Al je aderen gaan uitzetten zodat vele blokkades opengaan. (Dit is wat steroïden ook doen, alleen dan zonder de warmte. Dit pleegt dus roofbouw op je lichaam. Verder zijn het hormonen die allerlei bijwerkingen hebben zoals het stimuleren van kankercellen.) In alle delen van je lichaam gaan de bloedvaten open. Je kan dus makkelijk flauwvallen of misselijk worden. Dat is een natuurlijke bijwerking, maar NIET een slechte bijwerking. Er moet dus iemand bij je zijn om je eventueel op te kunnen vangen als je je niet lekker voelt. Dit kan de eerste paar keer gebeuren.
  8. Nadat je klaar bent spoel je je af met koud water. Dit is een verplicht onderdeel van de behandeling. Je moet je porieën weer dicht krijgen om de warmte binnen te houden. Doe je dit niet dan verlies je net zo snel weer de warmte die je hebt opgebouwd. Je kan hierdoor uitdrogen en je energie snel verliezen. Dit koud water kan met een snelle koude douche of een emmer koud water. Denk aan de sauna of hammam waar je dit ook doet. Dus niet lang onder koud water gaan staan. Slechts even afspoelen.

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Interessant? Deel dit dan!

Deel deze informatie met al jouw vrienden.